Scheiden kan ook in goed overleg
In Nederland beëindigen circa 35.000 stellen per jaar hun relatie. Soms gaat dat in goed overleg, maar bij het einde van een emotionele verbintenis is al gauw sprake van een vechtscheiding. De oorzaak ligt vaak in het ontbreken van goede afspraken tussen de partners over een tal van onderwerpen: de kinderen, de woning, de auto, alimentatie of andere financiële aangelegenheden en zelfs huisdieren zijn vaak een punt van discussie. De lengte van de discussie leidt meestal tot spanningen terwijl die met de juiste pragmatiek, kennis en ervaring kan worden voorkomen. Omdat scheiden of het beëindigen van een andere samenlevingsvorm al gauw voor hoge kosten kan zorgen kunt u nu bij Aliter Melius terecht om het einde van uw relatie in goede banen te leiden. Voor meer informatie of een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over onze bemiddeling bij het einde van uw huwelijk of relatie kunt u ons bellen op 020-234 4444 of mailen naar info@alitermelius.nl
GESCHILLEN MET VERZEKERAARS

Uw mobiele telefoon, u kunt niet meer zonder. Grote kans dat u daarom een verzekering hebt tegen diefstal, schade en/of verlies. Echter, de kans is groter dat uw verzekeringsmaatschappij nooit uitkeert.
Wat is het probleem?
Totdat ze ertoe gedwongen worden, keren verzekeringsmaatschappijen van mobiele telefoons niets uit. Dat is standaard hun beleid, ook als u in uw recht staat.
Doet u een beroep op uw verzekering, dan wordt u overspoeld met redenen waarom de verzekering u niets hoeft uit te keren. Neemt u daar als klant geen genoegen mee, dan kunt u een klacht indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).
De praktijk wijst uit dat het Kifid klanten keer op keer in het gelijk stelt en verzekeringsmaatschappijen en Telecom- bedrijven alsnog dwingen uit te keren. En toch blijft hun beleid ongewijzigd en wordt iedere volgende aanvraag van een klant steevast afgewezen.
Waarom is dit belangrijk?
U wordt stelselmatig en moedwillig onrecht aangedaan. Op grote schaal door grote verzekeringsmaatschappijen die denken ermee weg te komen. Daarbij wordt u nog op een andere manier misleid. Deze verzekeringsmaatschappijen zijn vaak in handen van de bekende telecomgiganten zoals Vodafone en KPN. U denkt weliswaar dat u een verzekering hebt afgesloten bij een onafhankelijke derde partij. Maar u hebt in werkelijkheid te maken met dezelfde telecomaanbieder waar u net uw nieuwe mobieltje van hebt gekocht en die u liever vandaag dan morgen een nieuwe verkoopt.
Wat is de oplossing?
Wij zijn pas tevreden als deze verzekeringsmaatschappijen hun beleid structureel wijzigen zodat uw belang als klant (weer) voorop komt te staan, zoals het hoort. En dat zij dus direct uitkeren als u daar recht op hebt zonder dat u dit hoeft af te dwingen via een geschillencommissie of rechter.
Wat u hieraan kunt doen?
Hebt u te maken gehad met een dergelijke verzekeringskwestie? Claim dan uw recht via onze consumentenclaim ‘Verzekeringen mobiele telefoons’ en zegt het voort. Wij leggen de kwestie dan als massaclaim voor aan de Kifid. Of aan de rechter, mocht dat daarna nog nodig zijn.