Faillissement

Failliet gaan met een bedrijf is een nare ervaring voor de ondernemer. Na hard werk en vaak grote investeringen is het zien mislukken van een project een emotionele aangelegenheid. Toch is een faillissement soms de beste oplossing terwijl de wens om te ondernemen blijft voortbestaan. Zit u met uw bedrijf in zwaar weer of voorziet u problemen die het einde van uw bedrijf kunnen betekenen? Wacht dan niet tot het te laat is. Bij Aliter Melius denken wij graag met u mee hoe u de situatie kunt omdraaien of als het niet anders kan hoe u op een goede manier een einde kan maken aan de bedrijfsactiviteiten. Wij helpen u ook met het begeleiden van deze processen en gaan met eventuele schuldeisers en personeelsleden in gesprek over een gepaste oplossing. Zo kunnen relaties voor de toekomst van de ondernemer worden gered en vergroot men de kans op succesvol ondernemerschap in de toekomst. Neem contact met ons op om te informeren naar onze voorwaarden.

PLONI

parkeerbeheer_websiteplaatje_DEF
G

Grote gemeenten in Nederland schenden bewust en herhaaldelijk uw rechten.

Wat is het probleem?

Gemeenten schenden uw rechten als burger op drie manieren. Ze schenden uw recht op privacy door u voor het parkeren van uw auto bij betaling te verplichten uw kenteken in te voeren. Bovendien schenden gemeenten uw recht op anonieme betaling door u te verplichten met een bankpas te betalen.

En of dat niet al genoeg is, houden gemeenten zich niet aan de wet die voorschrijft dat de gemeente niet u als eigenaar van het voertuig betalingsplichtig dient te stellen, maar degene die uw voertuig parkeert. Dat betekent in de praktijk dat een gemeente een parkeerboete uitsluitend kan verhalen op de bestuurder van het voertuig, niet op de eigenaar.

Waarom is dit belangrijk?

Het herhaaldelijk en moedwillig schenden van andermans rechten is een kwalijke zaak. Zeker als Nederlandse gemeenten hier stelselmatig en op grote schaal zich schuldig aan maken.

Als burger is het beschermen van uw recht op privacy vandaag de dag al lastig genoeg. Dat er dan gemeenten zijn die hier misbruik van maken, is ernstig vinden wij. Er blijven immers situaties denkbaar waarin u niet wilt dat u gedwongen wordt verantwoording af te leggen over waar u precies wanneer met uw auto bent geweest.

Echter, ondanks rechterlijke uitspraken waarin gemeenten in hun ongelijk zijn gesteld, weigeren gemeenten dit beleid aan te passen. En ze komen er kennelijk mee weg.

Wat is de oplossing?

De oplossing is simpel. De gemeenten wijzigen hun beleid door enerzijds parkeerplaatsen te voorzien van tegelnummers die ingevoerd kunnen worden bij betaling en anderzijds door anonieme betaling met muntgeld als tweede betaaloptie te bieden. Bij parkeerboetes dienen gemeenten tot slot de bestuurder van de auto te achterhalen.

Wat u hieraan kunt doen?

Als u het met ons eens bent dat dit aangepakt moet worden – al is het maar als principekwestie – dan kunt u via ons uw recht claimen. Via onze consumentenclaim ‘Privacy autoparkeerders’ gaan wij rechterlijk afdwingen dat gemeenten uw rechten gaan respecteren.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search