Onze missie

Welkom bij juridisch adviesbureau Aliter Melius. De betekenis van Aliter Melius in het Latijn is ‘anders en beter’. Dat is het motto van ons kantoor waarmee wij voor onze klanten zaken behandelen. Deskundig, vastberaden, doelgericht en efficiënt, maar toch met de flexibiliteit die het verschil kan maken bij het vinden van de gepaste oplossing. Hoe mooi zou het zijn als niemand zich in Nederland meer machteloos hoeft te voelen? Het is onze missie om te vechten voor ieders recht op zo’n samenleving.

Waarom wij dit doen

“Niet voor alle geschillen is een advocaat noodzakelijk. Dat moet Aliter (anders) en Melius (beter). Een goed gesprek met een deskundige partij is vaak sneller en goedkoper”

N

ederland behoort tot de top van landen waarin het recht zeer toegankelijk is. Voor alle rechtsgebieden zijn onafhankelijke advocaten en de minder bedeelden hebben recht op gefinancierde rechtsbijstand (een toevoeging) en lage griffierechten. Toch voelen vele bedrijven en particulieren een bepaalde onmacht bij een geschil. Soms komt dit door een gebrek aan kennis en soms is het de angst dat de wederpartij veel kapitaalkrachtiger is en gaat men er daarom maar van uit dat zij zich daarom ook een duurdere advocaat kan veroorloven. Onze praktijkervaring leert dat die gevoelens niet juist zijn en dat niet voor alle geschillen een advocaat nodig is. Dat moet Aliter (anders) en Melius (beter). Een goed gesprek met een deskundige partij is vaak sneller én goedkoper. Aliter Melius is opgericht met de missie om iedereen in Nederland (particulieren en bedrijven) te bedienen bij een geschil

 

met een inzet die verwacht kan worden alsof het ons eigen probleem is. Het motto van Aliter Melius is dan ook: “Uw probleem is ons probleem, maar wij lossen het op”. Want hoe mooi zou het zijn als niemand zich in Nederland meer machteloos hoeft te voelen? Dat we in een samenleving leven waarin je erop kunt vertrouwen dat je niet genept wordt maar goed geholpen, met goede service en eerlijke diensten? Dat we kortom als klant gewoon weer koning kunnen zijn zonder enige terughoudendheid omdat de wederpartij een maatje groter is. Wij vechten voor ieders recht op zo’n samenleving en schromen nooit om ook de grote organisaties keihard aan te pakken, zodra consumentenrechten op grote schaal worden geschonden. En het maakt ons niet uit of wij tegenover de overheid, een verzekeraar of een commercieel bedrijf moeten staan; David en Goliath zijn bij ons even groot. Onrecht bestrijden, daar komen onze deskundigen en juristen dagelijks hun bed voor uit.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search