Claim schending privacy autoparkeerders

Hoe mooi zou het zijn als niemand zich in Nederland meer machteloos hoeft te voelen? Het is onze missie om te vechten voor ieders recht op zo’n samenleving.

SCHENDING PRIVACY AUTOPARKEERDERS

parkeerbeheer_websiteplaatje_DEF
G

Grote gemeenten in Nederland schenden bewust en herhaaldelijk uw rechten.

Wat is het probleem?

Gemeenten schenden uw rechten als burger op drie manieren. Ze schenden uw recht op privacy door u voor het parkeren van uw auto bij betaling te verplichten uw kenteken in te voeren. Bovendien schenden gemeenten uw recht op anonieme betaling door u te verplichten met een bankpas te betalen.

En of dat niet al genoeg is, houden gemeenten zich niet aan de wet die voorschrijft dat de gemeente niet u als eigenaar van het voertuig betalingsplichtig dient te stellen, maar degene die uw voertuig parkeert. Dat betekent in de praktijk dat een gemeente een parkeerboete uitsluitend kan verhalen op de bestuurder van het voertuig, niet op de eigenaar.

Waarom is dit belangrijk?

Het herhaaldelijk en moedwillig schenden van andermans rechten is een kwalijke zaak. Zeker als Nederlandse gemeenten hier stelselmatig en op grote schaal zich schuldig aan maken.

Als burger is het beschermen van uw recht op privacy vandaag de dag al lastig genoeg. Dat er dan gemeenten zijn die hier misbruik van maken, is ernstig vinden wij. Er blijven immers situaties denkbaar waarin u niet wilt dat u gedwongen wordt verantwoording af te leggen over waar u precies wanneer met uw auto bent geweest.

Echter, ondanks rechterlijke uitspraken waarin gemeenten in hun ongelijk zijn gesteld, weigeren gemeenten dit beleid aan te passen. En ze komen er kennelijk mee weg.

Wat is de oplossing?

De oplossing is simpel. De gemeenten wijzigen hun beleid door enerzijds parkeerplaatsen te voorzien van tegelnummers die ingevoerd kunnen worden bij betaling en anderzijds door anonieme betaling met muntgeld als tweede betaaloptie te bieden. Bij parkeerboetes dienen gemeenten tot slot de bestuurder van de auto te achterhalen.

Wat u hieraan kunt doen?

Als u het met ons eens bent dat dit aangepakt moet worden – al is het maar als principekwestie – dan kunt u via ons uw recht claimen. Via onze consumentenclaim ‘Privacy autoparkeerders’ gaan wij rechterlijk afdwingen dat gemeenten uw rechten gaan respecteren.

Neem contact op

Wij zijn op dit moment niet aanwezig, echter kun je via dit formulier een bericht aan ons achterlaten. Wij zullen hier z.s.m. op reageren.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search